De mest almindelige tegn på overgangsalder

De mest almindelige tegn på overgangsalder

Hvordan oplever de fleste kvinder overgangsalderen?

I overgangsalderen kan nedsat østrogenniveau og andre hormonsvingninger forårsage forandringer i kvindens krop. Disse ændringer, sammen med den naturlige aldringsproces, kan for nogle være ubehagelige og forstyrrende. Måske det bliver lidt nemmere, hvis du har en bedre forståelse af, hvad der sker.  

Hedeture i overgangsalderen

Op til 50 % af alle kvinder oplever hedeture i overgangsalderen, og det er det mest almindelige tegn på overgangsalderen. En hedetur er en pludselig følelse af varme i overkroppen – den er ofte mest intens i ansigtet, på halsen og på brystet. Hos nogle kvinder bliver huden rød og pulsen stiger. En hedetur kan også få dig til at svede. 

Nogle kvinder bemærker næsten ikke hedeture, mens andre har lange og intense hedeture, som er meget ubehagelige og forstyrrer dagligdagen. Hyppigheden af hedeturene kan også variere fra kvinde til kvinde og fra periode til periode. Nogle kvinder får hedeture dagligt; nogle endda mange gange hver dag, mens andre kun får dem ugentligt eller månedligt.  

Visse føde- og drikkevarer kan påvirke intensiteten og hyppigheden af hedeture. For eksempel kan koffein, alkohol og krydret mad fremkalde dem. Mange kvinder oplever hedeture, når de sover, hvilket kan medføre søvnmangel og dårlig søvnkvalitet, som kan påvirke kvindens energi og koncentration negativt i løbet af dagen. 

Lavere søvnkvalitet

Dårligere søvnkvalitet er et andet almindeligt tegn på overgangsalder. Hedeture kan påvirke søvnkvaliteten. En hedetur kan vække os om natten, og den øgede kropsvarme og sved kan forhindre os i at falde i søvn igen. Det kan føre til søvnunderskud; og for nogle påvirke aspekter af dagligdagen negativt.

Desuden falder produktionen af vores naturlige søvnhormon, melatonin, i takt med at vi bliver ældre, og dette kan også påvirke søvnen.  

Humørsvingninger

I overgangsalderen oplever mange kvinder perioder med lavt energiniveau og nedsat koncentration. Dette kan også være et direkte resultat af reduceret østrogen.  

Østrogen øger produktionen af humørhormonet serotonin. Når østrogenniveauet falder, gør serotoninniveauet det også, hvilket kan påvirke vores humør og koncentrationsevne. De andre almindelige tegn på overgangsalderen kan også påvirke vores humør negativt. 

Dårlig hukommelse

Mere end 40% af alle kvinder oplever hukommelsesproblemer, når de er i overgangsalderen. Faldet i østrogenniveauet kan påvirke aktiviteten i hippocampus, en hjerneregion, der er nøglen til at kunne huske. Dette kombineret med lavere søvnkvalitet og nedsat koncentration, der kan være forbundet med humørsvingninger, kan medføre glemsomhed. 

Tørhed i skeden i forbindelse med overgangsalderen

Tørhed i skeden kan være et problem, især når menstruationerne er stoppet. Med denne tilstand bliver vævet i skeden tyndere som følge af faldet i østrogen. Dette kan medføre ubehag i skeden, tørhed, brændende fornemmelse og kløe og nogle gange nedsat sexlyst. 

FAQ

Hvad er de mest almindelige tegn på overgangsalder?
Hvad er de første tegn på overgangsalder?
Hvad er gennemsnitsalderen, hvor en kvinde holder op med at menstruere?
Hvordan føles træthed i forbindelse med overgangsalderen?
Hvordan kan jeg sove bedre i overgangsalderen?
mbrace™ Focus Balance

mbrace™ Focus Balance

Kosttilskud med ekstrakter af ginkgo biloba, havtorn, magnesium og B-vitaminerne: B1, B6, B12 og niacin. 

mbrace™ Menopause

mbrace™ Menopause

Kosttilskud med ekstrakter af rødkløver, salvie samt vitamin B6 og vitamin E

mbrace™ Menopause