Smerte

Smerte

Hvad er smerter, og hvordan kan du lindre din type smerte bedst? Lær, hvordan du kan forebygge og håndtere flere typer af smerter– og hvordan du lindrer dem, når smerterne rammer. 

Alle kan blive ramt af en eller anden form for smerte. Smerter er kroppens måde at fortælle dig, at noget muligvis er galt. Det kan være ubehageligt at opleve smerte, og det kan begrænse dig i din hverdag.  

Der findes mange typer af smerte og årsager til, at du får ondt. Hver smertetype kræver specifik behandling. Vi oplever også smerte meget forskelligt. Hvis dine smerter ikke behandles, kan de udvikle sig til en kronisk tilstand. Når du føler smerte, er det derfor vigtigt, at du genkender og behandler den på passende vis.  

Typisk kan akutte smerter, der opstår her og nu, lindres med håndkøbsmedicin. Der findes en lang række smertestillende midler, som du kan bruge til at lindre dine smerter, men nogle typer af smerter reagerer bedre på nogle smertestillende midler frem for andre. Det er derfor en god idé at identificere årsagen til dine smerter, før du påbegynder en behandling.  

Få mere at vide om de forskellige typer af smerter, eller find oplysninger om, hvordan du håndterer dine smerter på denne side.   

Hovedpine
Hovedpine

Hovedpine er almindeligt og kan ramme både voksne og børn. Få mere at vide om de forskellige typer  hovedpine, symptomer og måder, hvorpå du kan lindre og forebygge smerterne i fremtiden. 

Muskel- og ledsmerter
Muskel- og ledsmerter

Der kan være mange årsager til, at led og muskler bliver ømme. Hvis du har stive led eller ømme muskler, kan du finde ud af mere om, hvad du kan gøre for at lindre smerterne, og hvordan du kan lindre ubehaget fremover. 

Børn - smerte og feber
Børn - smerte og feber

Hvis dit barn er syg, kan det som forælder være svært at vide, hvordan man bedst kan hjælpe. Lær mere om nogle almindelige årsager til smerter og sygdom hos børn, og hvordan du kan lindre smerterne.

Brands

Pamol 300X300 (Shadow)
Ibumetin 300X300
Kodimagnyl 300X300