Har seniorer brug for flere vitaminer?

Har seniorer brug for flere vitaminer?

Få en bedre forståelse af vitaminer, og hvorfor de også er vigtige, når vi bliver ældre.

Selvom der sker livsstils- og fysiologiske ændringer, efterhånden som vi bliver ældre, er det stadig vigtigt at indtage tilstrækkelige vitaminer for at opretholde normale fysiologiske processer i kroppen.

Når vi får de rigtige næringsstoffer gennem de fødevarer, vi spiser, eller fra kosttilskud, bidrager vi til at opretholde en masse af kroppens vitale funktioner, f.eks. psykologiske funktioner, kognitive processer og immunsystemfunktioner. 

 

Når vi bliver ældre, mister vi naturligt muskelmasse. Derfor forbrænder vi kalorier med lavere hastighed og bliver sandsynligvis mindre aktive. Når vi motionerer mindre, falder vores appetit. For mange ældre betyder det, at vi indtager en mindre mængde næringsstoffer.

Vitaminmangel kan have forskellige negative påvirkninger. Når du forstår de mest almindelige typer vitaminmangel blandt aldrende voksne og den indvirkning, det kan have, kan du foretage livsstilsvalg for at sikre, at du får nok af de rigtige vitaminer og mineraler.

Superduoen: D-vitamin og calcium

Calcium er et mineral, der hjælper vores muskler, nerver og celler med at fungere normalt. Vores krop har brug for calcium for at bevare normale tænder og knogler. Hvis vi ikke får nok D-vitamin, kan det påvirke optagelsen af calcium. Calcium er nødvendigt for at vedligeholde normale knogler. D-vitamin bidrager også til immunsystemets normale funktion, hvilket også er vigtigt, når vi bliver ældre.

Hvis du tager et dagligt D-vitamintilskud sammen med en kost, der indeholder D-vitaminrige fødevarer som f.eks. fed fisk, rødt kød, æggeblommer og visse berigede fødevarer som f.eks. morgenmadsprodukter og smørbare fedtstoffer, kan kroppen bedre optage kalken, som bidrager til at bevare normale knogler.

Anbefalinger om D-vitamin til seniorer

Anbefalinger om D-vitamin til seniorer

Det anbefales, at alle voksne under 70 år tager et dagligt tilskud på 5-10 µg fra oktober til april, hvor sollyset er minimalt.

Hvis du er over 70 år, anbefales det at tage et dagligt tilskud på 20 μg D-vitamin gennem hele året kombineret med et calciumtilskud på 800-1000 mg. Det gælder, uanset om du drikker mælk eller spiser mejeriprodukter.

Sådan sikrer du det rigtige indtag

Kroppen danner D-vitamin fra direkte sollys på huden, når du er udendørs. Men her i Danmark, hvor solen står lavt på himlen om vinteren, kan kroppen ikke danne tilstrækkelige mængder D-vitamin selv. Derfor anbefales alle at tage et kosttilskud med 5-10 µg D-vitamin dagligt i vinterhalvåret fra oktober til og med april.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke vitaminer er bedst når du bliver ældre?
Hvilke vitaminer kan gavne os, når vi bliver ældre?
Er der kosttilskud, jeg har brug for, når jeg fylder 50?
APOVIT® - Kosttilskud til hele familien
APOVIT® - Kosttilskud til hele familien
APOVIT® - Kosttilskud til hele familien

Vi har et bredt sortiment, som består af både enkeltvitaminer, multivitaminer, mineraler samt omega-3 produkter og mælkesyrebakterier.

Se alle produkter