Hvilke mineraler er vigtige, når vi bliver ældre?

Hvilke mineraler er vigtige, når vi bliver ældre?

Få mere at vide om den rolle mineraler spiller, og hvordan du sikrer dig, at du får nok.

Når vi bliver ældre, sker der en masse ændringer i kroppen - bl.a. muskeltab, tyndere hud og nedsat appetit. Det skaber desværre et ernæringsmæssigt dilemma for ældre voksne, da vi skal have lige så meget af nogle næringsstoffer og lidt mere af andre næringsstoffer, selvom vi spiser færre kalorier. Den gode nyhed er, at hvis du spiser en række sunde fødevarer og tager et kosttilskud, kan det hjælpe dig med at opfylde behovet for mineraler.

Calcium og D-vitamin er to af de vigtigste næringsstoffer for knoglerne. Calcium er med til at vedligeholde normale knogler, mens D-vitamin bidrager til normal optagelse af calcium i kroppen. Efterhånden som vi bliver ældre, er det normalt at miste knoglemasse, og derfor er det vigtigt for seniorer at sikre, at de får nok calcium og D-vitamin.

Gode kilder til calcium omfatter mejeriprodukter som ost og yoghurt, kød, fisk og æg. For personer under 70 år er det tilstrækkeligt at spise disse fødevarer regelmæssigt. For personer over 70 år anbefales det dog at tage et dagligt calciumtilskud på 800-1000 mg i kombination med 20 μg D-vitamin.

Magnesium

Magnesium spiller en rolle i mange fysiologiske processer. Det understøtter en normal muskel- og nervefunktion og reducerer træthed. Det hjælper også med at vedligeholde normale knogler. For at sikre, at du får nok magnesium, skal du fylde din tallerken med så mange uforarbejdede fødevarer som muligt, herunder mejeriprodukter, bladgrønt og bælgfrugter som nødder, frø og mandler.

Jern

Jern bidrager til normal dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobin og hjælper med at føre ilten rundt i kroppen. Jern bidrager også til at reducere træthed og udmattelse og opretholde en normal kognitiv funktion.

Hvis du sørger for at få nok jern i din kost, kan det hjælpe dig med at bekæmpe træthed og måske få lidt mere ud af dagen. Gode kilder til jern omfatter rødt kød, bønner, nødder, tørret frugt og berigede kornprodukter.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilket mineral mangler ældre voksne ofte?
Hvilke fødevarer kan jeg spise for at få flere mineraler?
Er der kosttilskud, jeg har brug for, når jeg fylder 50 år?
APOVIT® - Kosttilskud til hele familien
APOVIT® - Kosttilskud til hele familien
APOVIT® - Kosttilskud til hele familien

Vi har et bredt sortiment, som består af både enkeltvitaminer, multivitaminer, mineraler samt omega-3 produkter og mælkesyrebakterier.

Se alle produkter